Nieuws

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en projecten bij Kiko

DSC06951_edited.jpg

Het KIKO-aanbod 2019 est arrivé!

Hier is het dan! Het spiksplinternieuwe KIKO aanbod om 2019 goed van start te kunnen gaan. De website en het programma steken in een nieuw kleedje. Daar valt niet naast te kijken. Maar er is meer natuurlijk. Ons nieuwe aanbod vindt je vanaf nu opgedeeld in drie domeinen:

Bij de ACADEMY kan je terecht voor vorming, training en coaching om jezelf en je team nog straffer te maken.

Advies of projectleiding nodig op beleidsniveau, organisatieniveau of voor een specifiek probleem dan is onze CONSULTANCY de geschikte partner.

Kiko is een krak in PROJECTen. Betaal jij de KIKO-bijdrage dan ben je bevoorrechte partner om mee in te stappen in zo’n project. Of je wil er zelf ééntje schrijven. Ook dat kan samen met KIKO.

WAT DOEN WE NOG? Heel wat. Neem rustig je tijd om door ons aanbod te surfen. Vanaf 9 januari 2019 gaan we op pad om je organisatie te bezoeken waar je alles in geuren en kleuren uitleggen. Wil je er graag als de kippen bij zijn maak dan alvast een afspraak voor jou en je beleidsverantwoordelijke op kiko@blenders.be .

 

Van FCUD naar ondersteuningsnetwerk vzw.

Het landschap van de ondersteuning in de kinderopvang wijzigt vanaf 2019. Een woordje uitleg komt hier dus wel van pas.
 

Net zoals 14 andere ondersteuningsorganisaties in de kinderopvang, ontving KIKO tot eind 2018 rechtstreeks subsidies van de Vlaamse overheid. Met die subsidies ondersteunden we vraaggericht de noden in de –voor KIKO buitenschoolse- kinderopvang in onze regio.

Wat wordt er anders?

Vanaf 1 januari 2019 gaan al deze subsidiemiddelen naar een ondersteuningsnetwerk vzw. Dat ondersteuningsnetwerk werkt een opdrachtenkader uit waar kinderopvangorganisaties in bepaalde mate beroep op kunnen doen. In tegenstelling tot vroeger wordt het aanbod binnen het gesubsidieerde kader dus afgelijnd binnen deze opdrachten. KIKO is een partner in het ondersteuningsnetwerk en zal in dit kader nog taken op zich nemen. Daarnaast heeft KIKO een eigen aanbod uitgewerkt dat niet binnen de subsidies valt en ook niet met deze middelen gecombineerd kan worden.

Zodra de opdrachten en de modaliteiten van de opdrachten van het ondersteuningsnetwerk gekend zijn zullen we je hier zeker over informeren.

Brainstorm naar succes
 
oogje_blauw-01.jpg

Wordt buddy en maak je opvang divers!

Onze samenleving is een boeiende smeltkroes van mensen met divers pluimage. Dat zie je ook aan de bende spelende en joelende kinderen die jullie elke dag weer met veel zorg en professionaliteit begeleiden in je kinderopvanginitiatief. Toch zit er veelal wat minder diversiteit in de begeleidingsteams. Daar zijn tal van redenen voor die we hier niet meteen gaan opsommen. Maar jij kan dit mee doorbreken. Met het project BLIK-OPEN-ER brengt KIKO vrijwilligers en begeleiders uit de kinderopvang samen, om vanuit spel, een ontdekkingstocht door deze boeiende sector te maken. Geef één of meerdere begeleiders uit je organisatie de kans om buddy te worden in dit project. En geniet meteen van de talrijke voordelen. Zo krijg je gratis vorming, speelpakketten, coaching, …  Meer dan de moeite waard om even een blik te werpen op www.blik-open-er.be