Gigagezond

 

Gigagezond is een project over eten en bewegen in de buitenschoolse kinderopvang.

Wat is Gigagezond?

 

“Appel, peer, banaan, water, bewegen, buitenspelen, … Gigagezond!” weten de kinderen van 12 deelnemende Kempense Initiatieven Buitenschoolse Opvang (IBO) uit het KIKO-netwerk ondertussen goed. Ook door hun begeleiding wordt Gigagezond gesmaakt. Een jaar lang werden ze ondergedompeld en meegenomen in het Gigagezondproject dat zowel focust op ‘gezonde eet- en drinkgewoontes’ als op ‘beweging’ in de opvang. De verschillende IBO’s vaardigden hiervoor 35 gezondheidsambassadeurs af. Zij volgden inspirerende en praktijkgerichte workshops over voeding, drank en beweging, begeleid door experts ter zake. Maar het echte werk gebeurde eenmaal terug in hun IBO: vol enthousiasme en vuur wisten de gezondheidsambassadeurs collega’s, kinderen en ouders mee op de kar te trekken om samen de gezondheidsgedachte te verankeren in het hart van hun werking.

Op donderdag 2 oktober 2014 vond het slotevent van Gigagezond plaats met als ingrediënten: een pittige inspiratiemarkt waar deelnemende IBO’s hun verwezenlijkingen voorstelden, een gezonde toespraak door Annelies Vandenberghe (VIGEZ), afgekruid met een smakelijke voorstelling van de Gigagezondfilm! Bart Wuyts, directeur SPK vzw, bedankte de gezondheidsambassadeurs voor hun inzet en zette hen toepasselijk in de gezonde ‘worteltjes’. 

Het project Gigagezond kende met dit slotevent zijn einde. De gezondheidsgedachte echter leeft verder in de 12 deelnemende IBO’s!

De fotoreportage vind je hier.

Buiten spelen is gezond! Download hier de poster. 

Contact

Voor meer info kan je terecht bij Sanne Vrancken: sanne.vrancken@spk.be.

Gigagezond is een project ontwikkeld door SPK vzw/KIKO en wordt gerealiseerd met steun van het fonds voor Voeding en Welzijn van de Federatie Voedingsindustrie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De IBO’s uit Olen, Vorselaar, Turnhout, Grobbendonk, Herenthout, Dessel, Merksplas, Retie, Rijkevorsel, Westerlo, Kasterlee en Geel namen deel.

© Copyright 2018 | KIKO | Alle rechten voorbehouden