Buiten de lijntjes

Wil je in de opvang meer inzetten op creativiteitsontplooiing van kinderen? Wil je een cultuur stimuleren waarin kinderen ‘buiten de lijntjes’ mogen spelen en ruimte krijgen voor muzische expressie, onderzoek en experiment? Wil je als begeleidersploeg vaardiger worden in het bedenken en begeleiden van originele, buitengewone  en creatieve activiteiten en spelimpulsen? Dan is de teambegeleiding ‘Buiten de Lijntjes’ iets voor jullie!

Met de teambegeleiding ‘Buiten de Lijntjes’ zet KIKO in op creativiteitsontplooiing en muzische expressie van kinderen in de buitenschoolse kinderopvang.  In 3 sessies nemen we het hele team mee op weg. We zoomen in op het belang van creativiteit  voor kinderen, nemen goede praktijken uit de eigen werking onder de loep en onderzoeken hoe  we nog meer ruimte kunnen maken voor creatieve expressie van kinderen. We staan stil bij een gepaste begeleidershouding en reiken handvaten aan om meer creatief ‘buiten de lijntjes’ te denken in het ontwikkelen en begeleiden van originele en creatieve spelopdrachten met kinderen. Het gedachtegoed van Loris Malaguzzi (Reggio Emilia) vormt de rode draad doorheen de teambegeleiding die verder speels en interactief aangepakt wordt. Spelen is immers dé voedingsbodem voor creativiteit!

De teambegeleiding ‘Buiten de lijntjes’ groeide voort uit het project Kunstkriebels en helpt om te zorgen voor draagvlak, inbedding en verdieping van het gedachtegoed van Kunstkriebels.

Contact
Voor meer informatie, kan je terecht bij Eva Maréchal.

Eva.marechal@spk.be (014 71 11 10)

© Copyright 2018 | KIKO | Alle rechten voorbehouden