Actieve kinderopvang

Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen? Wat is een actief spel? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Ook in de buitenschoolse kinderopvang is het belangrijk dat kinderen gezond eten,voldoende actief zijn en niet te lang neerzitten.

 

Om de opvang hierin te ondersteunen, ontwikkelde het VIGeZ het project ‘Actieve kinderopvang’ en gaan zij met KIKO in zee om deze vormingen te geven.

Doel

Actieve kinderopvang focust op de invulling van een kwaliteitsvol beleid rond beweging, voeding, en de preventie van lang stilzitten binnen de buitenschoolse opvang. Dit beleid heeft oog voor een vrij bewegingsaanbod, actief toezicht, de beperking van lang stilzitten, een evenwichtig dranken- en tussendoortjesaanbod, geschikte stimuli en relevante afspraken (keuzevrijheid, kinderparticipatie, rolmodel, sociaal veilige omgeving,…). Je krijgt een hoop tips en materialen mee om je eigen buitenschoolse opvang energieker te maken.

Boeiende vorming en materialen

 

Actieve kinderopvang biedt concrete ondersteuning aan de hand van een vorming voor de begeleiders en coördinatoren. Via de vorming word je geïnformeerd en gesensibiliseerd over de bestaande aanbevelingen rond gezonde voeding, beweging en lang stilzitten, en leer je om een beleid rond deze gezondheidsthema’s op te starten of verder uit te bouwen. Daarenboven ontvang je handige materialen die je onmiddellijk in je eigen initiatief kan gebruiken.


Schrijf snel in

 

Wil jij ook deelnemen aan deze vorming, surf dan snel naar http://www.vigez.be/projecten/actieve-kinderopvang en schrijf je in voor een vorming in open aanbod of vraag een vorming op maat aan.

 

SPKvzw/KIKO organiseert vormingen actieve kinderopvang op:

  • 09/02/2017 in Turnhout

  • 13/03/2017 in Antwerpen

  • 11/05/2017 in Hasselt

 

Samen gaan we voor een actieve en gezonde buitenschoolse kinderopvang.

© Copyright 2018 | KIKO | Alle rechten voorbehouden